Privacystatement

J.S. van Delft, gevestigd te Harmelen en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 30260092, hecht belang aan de bescherming van persoonsgegevens.

M.E. van Es, gevestigd te Harmelen en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 57574839, hecht belang aan de bescherming van persoonsgegevens.

P.A. van Schaik, gevestigd te Harmelen en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 68142137, hecht belang aan de bescherming van persoonsgegevens.

Dit privacystatement legt uit hoe bovengenoemde psychologen met informatie over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon omgaan, zoals bedoeld in de Algemene verordening gegevensbescherming (Avg).

1. Toepassing

Dit privacystatement is van toepassing op de volgende categorieën natuurlijke personen van wie bovengenoemde psychologen persoonsgegevens verwerkt:

  1. (potentiële) clienten;
  2. bezoekers van de praktijk van bovengenoemde psychologen;
  3. bezoekers van de website: www.pppharmelen.nl
  4. deelnemers aan bijeenkomsten van bovengenoemde psychologen;
  5. sollicitanten;
  6. alle overige personen die met bovengenoemde psychologencontact opnemen of van wie bovengenoemde psychologenpersoonsgegevens verwerken, met uitzondering van haar medewerkers.

2. Verwerking van persoonsgegevens

Bovengenoemde psychologen verwerken persoonsgegevens die:

  1. een betrokkene zelf persoonlijk (tijdens een bespreking of bijeenkomst), telefonisch, of digitaal (via e-mail of webformulieren op de website) heeft verstrekt, zoals contactgegevens of andere persoonsgegevens;
  2. met toestemming van de betrokkene worden opgevraagd bij andere hulpverleners of verwijzers.

3. Doeleinden verwerking

Bovengenoemde psychologen verwerken persoonsgegevens voor de volgende doeleinden:

  1. het uitvoeren van een geneeskundige behandelovereenkomst en de declaratie voor verrichte werkzaamheden;
  2. het onderhouden van contact, door uitnodigingen voor bijeenkomsten en informatie waar een betrokkene zelf om heeft gevraagd;
  3. het bewaken van de toegang tot de praktijk en het beschermen van vertrouwelijke gegevens.

4. Rechtsgrond

Bovengenoemde psychologen verwerken persoonsgegevens op basis van één van de volgende rechtsgronden:

  1. toestemming van de betrokkene. Deze toestemming kan altijd weer worden ingetrokken,zonder dat dit afbreuk doet aan de rechtmatigheid van de verwerking op basis van de toestemming vóór de intrekking;
  2. uitvoering van -of met het oog op- het sluiten van een geneeskundige behandelovereenkomst, waaronder ook het declareren aan derden, zoals de zorgverzekeringsmaatschappij e.d.;
  3. een wettelijke verplichting, zoals bijvoorbeeld de verplichting om een medisch dossier bij te houden of het BSN te registreren;
  4. een gerechtvaardigd belang, zoals het gebruik van contactgegevens voor het uitnodigen voor een bijeenkomst.

5. Verwerkers

Bovengenoemde psychologen kunnen voor het verwerken van persoonsgegevens dienstverleners (verwerkers) inschakelen die uitsluitend volgens instructies van bovengenoemde psychologen persoonsgegevens verwerken. Bovengenoemde psychologen sluiten met verwerkers een verwerkersovereenkomst die voldoet aan de eisen die de Algemene verordening gegevensbescherming (Avg) daaraan stelt.

6. Persoonsgegevens delen met derden

Bovengenoemde psychologen delen persoonsgegevens met derden, als dat in het kader van de behandeling (bijvoorbeeld een verwijzing) is aangewezen of voor het voldoen aan een wettelijke verplichting nodig is. Bovengenoemde psychologendelen geen persoonsgegevens met derden voor commerciële doeleinden, tenzij bijeenkomsten samen met een andere organisatie worden georganiseerd. In dat geval worden uitsluitend noodzakelijke contactgegevens gedeeld.

7. Doorgifte buiten de EER

Bovengenoemde psychologengeven in beginsel geen persoonsgegevens door aan landen buiten de Europese Economische Ruimte (EER). Indien dit toch noodzakelijk mocht zijn, dragen bovengenoemde psychologenervoor zorg dat de doorgifte alleen plaatsvindt als de Europese Commissie heeft aangegeven dat het betreffende land een passend beschermingsniveau biedt of als sprake is van passende waarborgen in de zin van de Algemene verordening gegevensbescherming (Avg).

 8. Bewaren van gegevens

Bovengenoemde psychologen bewaren persoonsgegevens niet langer dan nodig is. Bovengenoemde psychologen hanteren in beginsel de volgende bewaartermijnen:

  1. medische gegevens: ten minste 15 jaar na het einde van de behandelovereenkomst;
  2. (financieel-)administratieve gegevens: 7 jaar na vastlegging van de gegevens;
  3. gegevens van medewerkers en zzp’ers, anders dan (financieel-)administratieve gegevens: 5 jaar na uitdiensttreding respectievelijk na het einde van de overeenkomst van opdracht;
  4. gegevens van sollicitanten: 6 maanden na afronding van de sollicitatieprocedure.

9. Wijzigingen privacystatement

Bovengenoemde psychologen kunnen dit privacystatement altijd wijzigen. Een actuele versie van het privacystatement wordt op de website van bovengenoemde psychologen gepubliceerd. Het is verstandig dit privacystatement regelmatig te raadplegen, zodat u bekend bent met eventuele wijzigingen.

 10. Rechten, vragen en klachten

U hebt het recht bovengenoemde psychologen te verzoeken persoonsgegevens in te zien, te rectificeren, te verwijderen, over te dragen, de verwerking te beperken en tegen de verwerking bezwaar te maken. Hierover kunt u contact opnemen met bovengenoemde psychologendoor een e-mailbericht te sturen naar info@pppharmelen.nl

Ook bij vragen of klachten over de wijze waarop bovengenoemde psychologen persoonsgegevens verwerken, kunt u contact opnemen met bovengenoemde psychologen door een e-mailbericht te sturen naar info@pppharmelen.nl. Een klacht trachten wij naar tevredenheid op te lossen. Mocht dat niet lukken, dan kunt u zich wenden tot de Autoriteit Persoonsgegevens (AP).

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.